Werk van 6 overleden kunstenaars

De tentoonstelling ‘Nagelaten’ is een eerbetoon aan zes overleden kunstenaars. Hun werk verdient aandacht omdat kwaliteit tijdloos is. WG Kunst presenteert een selectie van werken aan een nieuw publiek. Het werk is tevens te koop. Deze groeps- tentoonstelling biedt een grote variatie grafiek (etsen), linoleumsneden, tekeningen, olieverfschilderijen, aquarellen en beelden.

Wim Compier (1946 – 2003) ‘Als iedere vogel zingt zoals hij gebekt is, lijk ik nog het meest op een kraai. Ik kras namelijk’.
Op Ateliers ‘63 in Haarlem genoot Wim zijn opleiding. De weerbarstigheid van het materiaal sprak hem direct aan. In deze ambachtelijke techniek kon hij zijn vormentaal kwijt. Zijn werk is eigenzinnig, anekdotisch en vol (zwarte) humor. Zijn bevlogenheid heeft velen geïnspireerd. Compier Wim, graficus, filmmaker, docent.

Frank Hulscher (1958 – 2009) ‘Wie schetst mijn verbazing, als ik het zelf niet doe?’ 
Frank Hulscher studeerde Schilderen en Grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij beheerder van de Grafiekwerkplaats werd en later ook docent. In zijn eigen werk maakte hij gebruik van grafische technieken, tekenen en schilderen.
Zijn werk bestaat bijna altijd uit verschillende beelden, waaruit iedere kijker zijn eigen totaalbeeld vormt. Centraal thema in Hulschers werk is het gevecht om aandacht en liefde tussen man en vrouw. Graficus, musicus, docent.

Pim van Boxsel (1924 – 1995) was tekenaar en lange tijd docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij publiceerde drie boeken met tekeningen: Philomene, Sierzaad, en Tekeningen 1970-1995. Na zijn dood heeft het Rijksprentenkabinet drie schetsboeken en een reeks tekeningen gekocht. Hij heeft zijn hele leven intensief en virtuoos getekend, geschetst en geschilderd.

George de Bruin (1929 – 2006)  had een enorme drang om te dichten en te schilderen. Naast gedichten maakte hij gedurende 25 jaar abstracte olieverfschilderijen op doek. Zijn werk was niet bestemd voor de buitenwereld: hij  werkte uitsluitend voor zichzelf. Zijn oeuvre bestaat uit vele poëtische olieverfschilderijen. Schilder, dichter, onderzoeker.

Piet van Heerden (1924 – 1996) begon als schilder en maakte rond 1955 de overstap naar beeldhouwen. Aanvankelijk maakte hij vooral grote beelden, later werkte hij steeds meer in klein formaat, altijd figuratief. Met zijn spelende kinderen, paarden, vrouwfiguren creëerde hij een intieme wereld die getuigt van humor en gevoel. Zijn werk is teder en krachtig tegelijk. Veel werk is verkocht. In 2005 verscheen het boek ” Piet van Heerden Schilder Tekenaar Beeldhouwer “.

Henk Zomer  (1934 – 2015) genoot zijn opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunst in Amsterdam. Hij was een expressionistisch schilder. In een voor hem kenmerkende, krachtige stijl schilderde hij grote verhalende series, waarin hij verhalen uit de bijbel of de mythologie een eigenzinnige draai gaf. Verhalen over leven, dood en geweld. Hij had die verhalen nodig om tot een beeld te komen, waarin het landschap van de achtergrond vaak toch de ‘hoofdpersoon’ bleek te zijn. Ook legde hij onbevolkte landschappen, gezien op reizen naar verre oorden als IJsland, vast op aquarel en tekening.

 

Opening vrijdag 26 februari 2016 van 17.00 – 19.00, openingswoord John Loose, voormalig directeur SBK

Tentoonstellingsperiode 26 februari t/m 6 maart 2016

Openingstijden dinsdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

In samenwerking met

art-trust-logo

 

< Archief