Van 22 t/m 24 november exposeert Hanneke Dikboom (1942) in WG Kunst. Zij toont  tekeningen en (materie) schilderijen, een greep uit 55 jaar kunstenaarschap. Haar werk is zeer divers. Al haar werk is sterk van vorm en kleur. Ernst en humor gaan hand in hand.

Haar thema’s zijn mensen, verte landschappen, nacht en kosmos, zwart /wit spel van lijnen en de overgang naar ruimtelijkheid, zowel bij de schilderijen als bij de tekeningen.

Het werk van Dikboom is zowel figuratief als abstract. Haar liefdevolle en niet van humor gespeende serie tekeningen over de liefde en de lust wordt hier voor het eerst tentoongesteld. Er waren periodes in haar leven waarbij ze zich heel verbonden voelde met oude culturen. Deze invloed is ook te zien binnen deze tentoonstelling, onder andere bij de twee grote weefsels en de serie Fajoem portretten.

Assemblages, ruimtelijk werk gemaakt van gevonden materialen, vormden de basis voor de materieschilderijen. De stilte van enorm weidse landschappen … of zijn het kleine details van iets veel groters waar je met je neus boven op staat? Vele lagen olie-tempera, soms gemengd met zand, zorgen voor een materie achtige schildertechniek.

 

OPENING vrijdag 22 november 2024 van 17.00-19.00 uur

Tentoonstelling geopend zaterdag 23 en zondag 24 november 2024

Openingstijd 13.00-17.00 uur