Viering 40 jarig bestaan WG-terrein in Oud West op zaterdag 28 september 2024

In Amsterdam Oud-West vind je een van de mooiste woon- en werkterreinen van Nederland. De voormalige ziekenhuisgebouwen van het voormalige Wilhelmina Gasthuis, Paviljoen 1 en 2, vormen samen de Woon- en Werkvereniging WG-terrein. De paviljoens bestaan uit zo’n 80 woon- en 35 werkeenheden met maatschappelijke organisaties, kunstenaars en startende, kleine bedrijven.

In twee andere paviljoens op het terrein, Paviljoen 18 en 19, is AtelierWG gehuisvest met in totaal 120 kunstenaarsateliers.

Op zaterdag 28 september 2024 vieren de paviljoens op het WG-terrein gezamenlijk het 40-jarig bestaan van het WG-terrein.

Er wordt  een groot feest georganiseerd voor alle bewoners, kunstenaars en buurtbewoners. De activiteiten zijn openbaar tussen 12.00 en 17.00 uur op zaterdag 28 september tijdens de nationale Burendag.

De volgende activiteiten en evenementen staan op het programma:

– Open Atelierroute in de Paviljoens 18 en 19: zo’n 120 kunstenaars openen hun deuren en iedereen is welkom om een kijkje te nemen

– Tentoonstelling in WG Kunst (Paviljoen 1) MYLO’s MUSEUM – over kunst en kleur van Mylo Freeman (Kinderboekenweekproject), met doorlopende workshop

– Doorlopende workshop Cyanotypie (blauwdruk) voor kinderen en volwassen

– Zeefdrukken voor volwassenen en kinderen bij de Zeefdrukmakers
– Kinderactiviteiten voor de allerkleinsten in KinderDagVerblijf Willemientje
– Doorlopende filmvertoning van Human Nature Films over de geschiedenis en het ontstaan van het WG-terrein
– Timmerworkshop voor kinderen (buiten)
– Een groen- en historische wandeling over het terrein
– Er is een podium met bandjes op het Ketelhuisplein
– Taart en koffie wordt geserveerd

 

Alle buurtbewoners zijn van harte welkom!

In WG Kunst is de tentoonstelling “MYLO’S MUSEUM – over kunst en kleur’ te zien, met werk van Mylo Freeman, in het kader van de a.s. Kinderboekenweek. Gedurende de openingstijden 13.00-17.00 uur vindt een doorlopende workshop plaats, waarbij kinderen en volwassenen geïnspireerd op de tentoonstelling zelf een tekening kunnen maken met wasco, aquarelverf en waterpenseel.

Daarnaast organiseert WG Kunst van 12.00-17.00 uur een doorlopende workshop Cyanotypie.  In deze workshop leg je allerlei gevonden of meegebrachte voorwerpen op een lichtgevoelig gemaakt vel papier. Dit papier wordt belicht door zonlicht of als dat er niet is door een speciale lamp. Daarna wordt het belichte vel papier ontwikkeld en gefixeerd in water. Wat er dan gebeurt is verrassend. De foto zal langzaam tevoorschijn komen. Het resultaat is bijzonder en nooit voorspelbaar. Als je eenmaal weet hoe het werkt kun je van alles gaan uitproberen. Als het mooi zonnig weer is zal de gehele workshop buiten plaatsvinden, om de hoek bij WG Kunst (vóór ELANCE Academy).

 

 

https://atelierwg.nl/wg-premises-40th-anniversary-celebration-2024

https://puntwg.nl/wg-premises-40th-anniversary-celebration
https://puntwg.nl/en/wg-premises-40th-anniversary-celebration